Gofry z amarantusa
Gofry z amarantusa
Przygotowanie
- Do blendera wsypujemy amarantus, proszek do pieczenia oraz sól, dodajemy śmietankę oraz syrop i całość dokładnie blendujemy
- Następnie przelewamy masę do miski i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 minut
- Rozgrzewamy gofrownicę
- Do masy dolewamy wodę gazowaną i mieszamy
- Masę nalewamy do gorfownicy i smażymy gofry przez ok. 3-4 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 gofry.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gofrów.
Gofry możesz podawać z różnymi dodatkami np. z jogurtem i borówkami lub innymi, ulubionymi owocami.
Autor
Lista składników
- Amarantus – ziarno (500 g)
- Śmietana sojowa (300 ml)
- Woda (100 ml)
- Syrop klonowy (40 g)
- Proszek do pieczenia (6 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.