fbpx
Szukaj
open close

Gofry gryczane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc6da50a0-85eb-4bb8-adc0-334581834244
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gofry gryczane

Przygotowanie

  • Kaszę wsypujemy do blendera i mielimy
  • Dodajemy pozostałe składniki (poza wodą) i ponownie blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy
  • Masę odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia
  • Rozgrzewamy gofrownicę
  • Do masy dolewamy wodę i mieszamy
  • Do nagrzanej gofrownicy wylewamy masę i smażymy gofry przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gofrów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kasza gryczana niepalona (200 g)
  • Śmietana sojowa (200 ml)
  • Woda (200 ml)
  • Syrop klonowy (40 g)
  • Proszek do pieczenia (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Gofrownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gofry z amarantusa

Do blendera wsypujemy amarantus, proszek do pieczenia oraz sól, dodajemy śmietankę oraz syrop i całość dokładnie blendujemy Następnie przelewamy masę (…)

WIĘCEJ >

Gofry z syropem i owocami

Jaja i mleko wyciągamy z lodówki i odstawiamy na ok. 15 minut, tak aby osiągnęły temp. pokojową Do dwóch osobnych (…)

WIĘCEJ >

Gofry jaglane z amarantusem

Amarantusa gotujemy we wrzątku przez 15-20 minut Mieszamy go z mąką jaglaną Dodajemy sól, rozpuszczony olej i tyle wody, aby (…)

WIĘCEJ >

Gofry marchewkowe

Masło rozpuszczamy w garnuszku. Marchewkę ścieramy na tarce, wkładamy do miski, solimy i odstawiamy na kilka minut. Wyciskamy marchewkę dłońmi (…)

WIĘCEJ >

Gofry śniadaniowe

Wszystkie składniki mieszamy rózgą (masło musimy lekko podgrzać, aby było płynne). Do rozgrzanej gofrowincy wlewamy równomiernie ciasto i pieczemy do (…)

WIĘCEJ >