Gofry gryczane
Gofry gryczane
Przygotowanie
- Kaszę wsypujemy do blendera i mielimy
- Dodajemy pozostałe składniki (poza wodą) i ponownie blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy
- Masę odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia
- Rozgrzewamy gofrownicę
- Do masy dolewamy wodę i mieszamy
- Do nagrzanej gofrownicy wylewamy masę i smażymy gofry przez ok. 3-4 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gofrów.
Autor
Lista składników
- Kasza gryczana niepalona (200 g)
- Śmietana sojowa (200 ml)
- Woda (200 ml)
- Syrop klonowy (40 g)
- Proszek do pieczenia (6 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.