Gęś z wolnowaru
Gęś z wolnowaru
Przygotowanie
- Gęś kładziemy na desce
- Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi
- Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania
- Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką
- Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy
- Kroimy warzywa w kostkę lub paseczki
- Wkładamy mięso z warzywami do wolnowaru, mieszamy
- Włączamy wolnowar na 7 godz. na opcję „low”
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Gęsina pierś (335 g)
- Gęsina noga (250 g)
- Cebula (105 g)
- Marchew (90 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Seler naciowy (50 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.