Galaretka z agaru
Galaretka z agaru
Przygotowanie
- Do garnka wlewamy sok z pomarańczy i podgrzewamy
- Dodajemy agar, słodzik oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy do momentu rozpuszczenia
- Następnie tak przygotowaną galaretkę przelewamy do misek (lub salaterek) i dodajemy owoce
- Galaretki odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godz.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia galaret i galaretek.
Autor
Lista składników
- Sok z pomarańczy 100% (1000 g)
- Cytryna (40 g)
- Cukier trzcinowy (5 g)
- Agar-agar (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.