Frytki z batatów w boczku
Frytki z batatów w boczku
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C, opcja grzania z góry i z dołu.
- Bataty obieramy i kroimy w grube słupki.
- Każdy słupek owijamy plasterkiem boczku i układamy na papierze do pieczenia.
- Pieczemy do miękkości- 20-25 minut.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Konieczne zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia frytek warzywnych.
Autor
Lista składników
- Batat (460 g)
- Boczek wieprzowy (surowy) (120 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.