Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą
Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 20 st. C
- Ubijamy jajka z dwoma łyżkami wody i odstawiamy
- Pomidory i szczypior myjemy
- Ser, szczypior, oliwki, pomidora kroimy i układamy w naczyniu żaroodpornym
- Wylewamy na warzywa z serem ubite jajka
- Całość doprawiamy solą i pieprzem
- Pieczemy całość około 20-25 minut, aż do ścięcia się jajek
- Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika, czekamy aż potrawa ostygnie i kroimy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia frittaty.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (306 g)
- Pomidor (170 g)
- Ser Mozzarella (100 g)
- Oliwki czarne (50 g)
- Woda (30 ml)
- Szczypiorek (20 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.