Frittata warzywna
Frittata warzywna
Przygotowanie
- Pomidora kroimy w kostkę
- Zieleninę drobno siekamy
- Ser kroimy na kawałki (lub ścieramy na grubych oczkach tarki)
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Do miski wybijamy jaja, dolewamy odrobinę wody i ubijamy
- Pomidora, oliwki, zieleninę oraz ser rozkładamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzch wylewamy jaja i całość posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
- Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut (pieczemy do momentu, aż jaja się zetną)
Rady dietetyka
Na 1 porcję przypadają 2 kawałki.
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia frittaty.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (306 g)
- Pomidor (140 g)
- Ser Mozzarella (125 g)
- Oliwki czarne (45 g)
- Szczypiorek (20 g)
- Woda (15 ml)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.