Fritatta owocowa
Fritatta owocowa
Przygotowanie
- Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, banana kroimy w plastry.
- Lekko podsmażamy na niewielkiej ilości oleju jabłko i banana.
- Jajka wbijamy do miseczki, dokładnie mieszamy z przyprawami i wlewamy na patelnię z owocami.
- Smażymy na średnim ogniu, aż masa zetnie się na spodzie i przewracamy na druga stronę (najłatwiej jest podnieść patelnię, nakryć ją dużym talerzem i odwracając patelnię na talerz zrzucić fritattę i z talerza zsunąć ją odwróconą z powrotem na patelnię).
- Smażymy chwilę z drugiej strony do ścięcia
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Jabłko (180 g)
- Banan (120 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.