fbpx
Szukaj
open close

Fritatta grzybowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c772aa877-2356-42aa-9779-1595a9409004
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Fritatta grzybowa

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C
  • Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki
  • Boczek kroimy w kostkę
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy grzyby i smażymy przez ok. 3 minuty
  • Dodajemy szpinak oraz boczek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Wlewamy masę jajeczną i całość delikatnie mieszamy
  • Wierzch posypujemy rozdrobnionym serem
  • Patelnię wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut (pieczemy do zarumienienia się masy)
  • Gotową fritattę wyciągamy z piekarnika i odstawiamy na ok. 5 minut
  • Po tym czasie przystępujemy do krojenia frittaty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia frittaty.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (510 g)
  • Szpinak (220 g)
  • Borowik (świeży) (100 g)
  • Podgrzybek (świeży) (100 g)
  • Boczek wieprzowy parzony (60 g)
  • Ser twarogowy kozi (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia z metalową rączką, Piekarnik, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

Rozgrzewamy piekarnik do 20 st. C Ubijamy jajka z dwoma łyżkami wody i odstawiamy Pomidory i szczypior myjemy Ser, szczypior, (…)

WIĘCEJ >

Frittata warzywna

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Kalafior i brokuł podzielić na różyczki Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Fritatta szparagowa

Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i (…)

WIĘCEJ >

Fritatta z łososiem i pomidorami

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Fritatta szpinakowa

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni (…)

WIĘCEJ >