Flan z mango
Flan z mango
Przygotowanie
- Mango obieramy i kroimy w kostkę (pestkę usuwamy)
- Następnie wkładamy mango do blendera, dodajemy 1/4 ilości słodziku i blendujemy na gładką masę
- Jaja wybijamy do miski, dodajemy pozostały słodzik, dolewamy mleko i roztrzepujemy
- Odkładamy 4 łyżki masy z mango (1 łyżka na 1 porcję), a pozostałą masę łączymy z jajami
- Foremki lekko zwilżamy wodą i nakładamy do nich masę
- Następnie ustawiamy foremki w górnym naczyniu garnka do gotowania na parze i gotujemy pod przykryciem przez ok. 25 minut
- Gotowe flany odkładamy do ostygnięcia
- Każdy flan polewamy odłożoną masą z mango i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia flanów.
Autor
Lista składników
- Mango (230 g)
- Jajo kurze (204 g)
- Mleko krowie (200 ml)
- Cukier trzcinowy (40 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.