Filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami
Filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami
Przygotowanie
- Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C
- Pierś lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa
- Solimy i pieprzymy
- Rozgrzewamy na patelni tłuszcz
- Smażymy kurczaka po 3 min z każdej strony
- Przekładamy mięso na naczynie do zapiekania
- Pomidora kroimy w 3 grube plastry i kładziemy na kurczaku
- Lekko solimy i pieprzymy
- Mozzarelle kroimy w 3 plastry i kładziemy na pomidora
- Kładziemy liście bazylii
- Pieczemy w piekarniku 15 min
Uwagi
Do wykonania tej potrawy możesz użyć dowolnego mięsa drobiowego.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Kurczak pierś (150 g)
- Ser Mozzarella (125 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Bazylia (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.