fbpx
Szukaj
open close

Filet z indyka w stylu tex-mex

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb91a85dc-acdb-4845-81bf-dd6da7eb2766
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Filet z indyka w stylu tex-mex

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy przyprawy (kmin rzymski i pieprz) i mieszamy
  • Na talerzu układamy mięso i nacieramy dokładnie mieszanką przypraw z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 10-12 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Pomidory kroimy w kostkę
  • Papryki kroimy w słupki
  • Cebulkę i chili kroimy w plasterki
  • Z patelni ściągamy mięso i odkładamy na talerz (najlepiej w jakieś ciepłe miejsce)
  • Na patelnię wrzucamy warzywa i smażymy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
  • Następnie układamy mięso na talerzach i dekorujemy warzywami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia indyka.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (600 g)
  • Pomidor (250 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka żółta (200 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Chili (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Kmin rzymski (6 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Grillowana pierś z indyka na warzywach

Grillowana pierś z indyka Mięso kroimy wzdłuż na cieńsze plastry Do miski wlewamy sos sojowy i tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez (…)

WIĘCEJ >

Indyk z ryżem z kalafiora

Mięso kroimy w mniejsze kawałki Podsmażamy mięso przez około 10 minut Kalafior dzielimy na małe różyczki, wkładamy do osobnego naczynia, (…)

WIĘCEJ >

Faszerowane piersi z indyka

Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu. Pierś (…)

WIĘCEJ >

Duszony indyk

Do dużego owalnego naczynia żaroodpornego wlewamy wodę, dodajemy sól, ziarenka pieprzu, pieprz mielony i zioła. Wszystko mieszamy i wkładamy indyka. (…)

WIĘCEJ >

Indyk curry z pieczoną marchewką

Piekarnik ustawiamy na 180 stopni. Marchewki obieramy, kroimy na połówki, posypujemy solą i układamy na blaszce (lub papierze do pieczenia). (…)

WIĘCEJ >