Fasolka szparagowa z szynką i czosnkiem
Fasolka szparagowa z szynką i czosnkiem
Przygotowanie
- Fasolkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (do miękkości)
- Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Szynkę kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy czosnek i szynkę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Fasolkę odcedzamy, dodajemy na patelnię i dusimy pod przykryciem przez ok. 4-5 minut
- Dodajemy przyprawy (sól i pieprz), mieszamy i przenosimy na półmisek
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z fasolką szparagową.
Autor
Lista składników
- Fasola szparagowa zielona (świeża) (500 g)
- Cebula (105 g)
- Szynka parmeńska (75 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.