Dziecięcy pancakes – truskawkowe słoneczko
Dziecięcy pancakes – truskawkowe słoneczko
Przygotowanie
- Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami i rodzynkami) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany
- Rozgrzewamy patelnię
- Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
- Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plastry
- Z nektarynki wycinamy kawałki (brwi, nos, usta i promienie)
- Usmażone pancakes układamy na talerzach i dekorujemy owocami na kształt słoneczka (tak jak na załączonym obrazku)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Maślanka (310 g)
- Mąka orkiszowa (250 g)
- Nektarynka (230 g)
- Truskawka (160 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (60 ml)
- Jajo kurze (51 g)
- Rodzynki (32 g)
- Cukier trzcinowy (30 g)
- Proszek do pieczenia (4 g)
- Soda oczyszczona (4 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.