Dziecięcy omlet – żabka z warzywami
Dziecięcy omlet – żabka z warzywami
Przygotowanie
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
- W tym czasie marchewkę obieramy i wycinamy z niej kawałek na kształt korony
- Ogórka kroimy w plastry i na kawałki przypominające nóżki
- Oliwkę kroimy w plastry
- Na talerz przenosimy omleta, którego składamy na pół i dekorujemy ketchupem, a następnie układamy wszystkie warzywa na wzór żabki (tak jak na załączonym obrazku)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Ogórek długi (15 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Marchew (5 g)
- Ketchup (5 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Koper (świeży) (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.