Dziecięce purée ziemniaczane z warzywami
Dziecięce purée ziemniaczane z warzywami
Przygotowanie
- Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
- Kiełbasę kroimy w pół plastry
- Ogórka kroimy w plastry
- Oliwkę kroimy w poprzek na pół
- Z papryki czerwonej wycinamy trójkącik i kawałki na kształt skrzydeł
- Z papryki żółtej wycinamy kawałki na kształt łapek
- Z brokułu oddzielamy różyczkę
- Ziemniaki odcedzamy i ugniatamy na jednolite purée, a następnie przenosimy do miski
- Na purée układamy pozostałe składniki na kształt sówki, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (150 g)
- Kiełbasa chorizo (20 g)
- Papryka czerwona (20 g)
- Ogórek długi (10 g)
- Brokuł (10 g)
- Oliwki czarne (3 g)
- Papryka żółta (3 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.