Dziecięce gofry
Dziecięce gofry
Przygotowanie
- W garnku rozpuszczamy tłuszcz
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy mąkę oraz rozpuszczony tłuszcz i mieszamy
- Konsystencja ciasta powinna być trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego – w razie potrzeby dodajemy więcej mąki
- Masę wylewamy do rozgrzanej gofrownicy i smażymy przez ok. 3-4 minuty
- Kulki winogrona czerwonego kroimy na pół
- Morelę kroimy na kawałki w kształcie kółek, rączek i nóżek
- Na talerzach układamy gofry, posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy owocami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (153 g)
- Czereśnia (30 g)
- Mąka kokosowa (30 g)
- Morela (20 g)
- Masło (15 g)
- Winogrono białe (14 g)
- Malina (12 g)
- Cukier puder (trzcinowy) (10 g)
- Winogrono czerwone (4 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.