Dżem z dyni

Dżem z dyni
Przygotowanie
- Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę
- Jabłka obrać, pokroić w kostkę
- Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy ½ szklanki wody
- Dodajemy cynamon
- Gotujemy na małym ogniu przez 30 min (pilnujemy-mieszamy)
- Miksujemy blenderem
- Wyłączamy palnik
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Dżem z dyni możesz używać jako dodatek do placków, naleśników czy puddingów.
Autor
Lista składników
- Dynia Hokkaido (świeża) (500 g)
- Jabłko (500 g)
- Woda (100 ml)
- Cynamon mielony (4 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.