fbpx
Szukaj
open close

Dżem truskawkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca319576d-8324-4e31-aff7-7c244f05fe72
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dżem truskawkowy

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i podgrzewamy na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając drewnianą łyżką i rozdrabniając nią truskawki na mniejsze kawałki
  • Kiedy zawartość garnka zacznie wrzeć – zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut na małym ogniu, do momentu uzyskania konsystencji dżemu

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dżemów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 16
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (300 g)
  • Chia – nasiona (10 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Łyżka drewniana

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Domowy dżem z agarem

Owoce oczyszczamy, a następnie umieszczamy na patelni i podgrzewamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Dolewamy wrzątek, dodajemy słodzik i mieszamy (…)

WIĘCEJ >

Cytrynowy dżem z cukinii

Cukinię obieramy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Następnie cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do garnka Do garnka dolewamy (…)

WIĘCEJ >

Dżem z dyni

Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy (…)

WIĘCEJ >