Dynia i awokado na jarmużu
Dynia i awokado na jarmużu
Przygotowanie
- Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut, a następnie odcedzamy
- Awokado obieramy i kroimy w paski
- Na talerzu rozkładamy jarmuż i polewamy tłuszczem
- Na wierzch jarmużu układamy kawałki dyni oraz awokado i całość posypujemy przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dynią.
Autor
Lista składników
- Dynia (100 g)
- Awokado (70 g)
- Jarmuż (60 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.