Dynia grillowana i jajo sadzone
Dynia grillowana i jajo sadzone
Przygotowanie
- Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm
- Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu
- Kładziemy plastry dyni
- Lekko solimy i pieprzymy
- Smażymy z każdej strony po 3-4 min
- Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu
- Wybijamy jajka
- Lekko solimy i pieprzymy
- Smażymy 5 min na średnim ogniu
- Kładziemy na talerzu dynię, a na niej jajka
- Możemy dodać warzywa, np.. cząstki pomidora
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Dynia Hokkaido (świeża) (210 g)
- Jajo kurze (102 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (100 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.