Duszony dorsz w sosie pomidorowo-bazyliowym
Duszony dorsz w sosie pomidorowo-bazyliowym
Przygotowanie
- Na patelnię wylewamy pomidory, wino i wodę, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
- Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i dalej gotujemy
- Następnie zmniejszamy ogień, a na patelnię dodajemy rybę tak, aby się cała zanurzyła w sosie
- Patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy rybę przez ok. 8-10 minut
- Po tym czasie patelnię ściągamy z kuchenki, dodajemy zieleninę i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z dorszem.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Pomidor w puszce (400 g)
- Dorsz atlantycki (świeży) (380 g)
- Woda (125 ml)
- Wino białe wytrawne (60 ml)
- Koper (świeży) (35 g)
- Sól morska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.