Duszone mięso z warzywami
Duszone mięso z warzywami
Przygotowanie
- Mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy wodą do 2/3 wysokości, dodajemy przyprawy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika o temp. 140-160 stopni na ok. 5-6 godzin
- Na 40-50 min przed końcem dodajemy pokrojone warzywa warzywa
- Kiedy wszystko jest dostatecznie miękkie podajemy na stół
- Wywar przecedzamy i podajemy w kubku do potrawy lub przechowany w lodówce spożywamy jako napój
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajduję się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Indyk pierś (600 g)
- Woda (500 ml)
- Brokuł (140 g)
- Marchew (135 g)
- Kalafior (120 g)
- Rzepa (100 g)
- Cebula (50 g)
- Rozmaryn (świeży) (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Liść laurowy (1 g)
- Zioła prowansalskie (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.