Dorsz z patelni
Dorsz z patelni
Przygotowanie
- Przygotowujemy trzy miski – do jednej wsypujemy mąkę, do drugiej wybijamy jajo i lekko roztrzepujemy, a do trzeciej wsypujemy bułkę tartą
- Każdy kawałek ryby po kolei obtaczamy w kolejności podanych misek, a następnie posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy rybę i smażymy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z dorszem.
Autor
Lista składników
- Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
- Mąka ryżowa (150 g)
- Bułka tarta (110 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.