Dorsz w mleku kokosowym na warzywach
Dorsz w mleku kokosowym na warzywach
Przygotowanie
- Warzywa obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i dodajemy warzywa
- Smażymy ok. 5 minut z każdej strony i zalewamy mlekiem kokosowym
- Lekko solimy, na wierzch kładziemy rybę. Przykrywamy pokrywką i gotujemy 10 min
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dorsza.
Autor
Lista składników
- Dorsz atlantycki (świeży) (200 g)
- Mleko kokosowe (100 ml)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Marchew (45 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.