Dorsz w mleku kokosowym
Dorsz w mleku kokosowym
Przygotowanie
- Filety z dorsza solimy i pieprzymy
- Rozgrzewamy olej na patelni i krótko smażymy filety
- Ubijamy w misce mleko kokosowe, curry i kurkumę. Wlewamy na patelnię z dorszem, przykrywamy i dusimy 5 minut
- Obracamy filety i wykładamy na patelnię szpinak. Znów przykrywamy i dusimy 5 minut lub do zagotowania
- Ściągamy z ognia. Rybę można jeszcze skropić sokiem z limonki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Dorsz atlantycki (świeży) (200 g)
- Mleko kokosowe (75 ml)
- Szpinak (70 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Curry w proszku (1 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.