Dorsz na koprze włoskim
Dorsz na koprze włoskim
Przygotowanie
- Rybę oczyszczamy, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy z każdej strony przyprawami
- Cebulę obieramy i drobno siekamy
- Koper oczyszczamy i siekamy zieloną część, a bulwę kroimy wzdłuż na kilka części
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
- Dodajemy koper (bulwę) i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
- Dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
- Zmniejszamy ogień, kładziemy na warzywa rybę, przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 15-20 minut
- Gotowe danie posypujemy łodyżkami kopru
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dorsza.
Dorsza możesz podawać z różnymi, ulubionymi warzywami.
Autor
Lista składników
- Fenkuł (koper włoski) (500 g)
- Dorsz atlantycki (świeży) (400 g)
- Cebula (250 g)
- Woda (100 ml)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.