Domowy przecier pomidorowy
Domowy przecier pomidorowy
Przygotowanie
- Pomidory kroimy w ćwiartki i odcinamy zielone końcówki
- Jabłka obieramy i kroimy w kostkę
- Do garnka wrzucamy pomidory z jabłkami i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż pomidory i jabłka się rozpadną
- Zawartość garnka przenosimy do blendera i blendujemy na gładką masę, po czym z powrotem wlewamy do garnka
- Przecier gotujemy na małym ogniu do momentu, aż woda odparuję i powstanie przecier o pożądanej konsystencji
- Następnie gotowy przecier przelewamy do suchych słoików, mocno zakręcamy i stawiamy do góry dnem (słoiki możemy również zapasteryzować)
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z użyciem pomidorów.
Autor
Lista składników
- Pomidor (4000 g)
- Jabłko (360 g)
- Sól kłodawska (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.