Domowy makaron gryczany
Domowy makaron gryczany
Przygotowanie
- Z podanych składników zagniatamy ciasto
- Odstawiamy je na 30 minut
- Rozwałkowujemy podsypując mąką i kroimy na cienkie paski
- Gotowy makaron gotujemy w w osolonej wodzie kilka minut, aż będzie miękki
- Odcedzamy i od razu podajemy z dozwolonymi dodatkami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz propozycje podania makaronu gryczanego.
Autor
Lista składników
- Mąka gryczana (220 g)
- Woda (100 ml)
- Masło klarowane ghee (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.