Domowy ketchup
Domowy ketchup
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
- Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut, cały czas mieszając
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ketchupu.
Autor
Lista składników
- Przecier pomidorowy (340 g)
- Woda (250 ml)
- Syrop klonowy (80 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (50 ml)
- Cukier trzcinowy (10 g)
- Sól morska (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.