fbpx
Szukaj
open close

Domowy dżem z agarem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1d5c2e06-0ef2-4eb8-ba5e-c630c45a1f44
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Domowy dżem z agarem

Przygotowanie

  • Owoce oczyszczamy, a następnie umieszczamy na patelni i podgrzewamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
  • Dolewamy wrzątek, dodajemy słodzik i mieszamy do momentu rozpuszczenia się
  • Dodajemy agar i ponownie mieszamy do momentu, aż się dokładnie rozpuści
  • Następnie dżem przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 10 minut we wrzącej wodzie
  • Słoiki obracamy dnem do góry i czekamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dżemów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 36
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jagoda leśna (1000 g)
  • Woda (85 ml)
  • Stewia mielona (10 g)
  • Agar-agar (6 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Słoiczek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Cytrynowy dżem z cukinii

Cukinię obieramy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Następnie cukinię ścieramy na grubych oczkach tarki do garnka Do garnka dolewamy (…)

WIĘCEJ >

Dżem z dyni

Dynię obrać, przekroić, usunąć pestki, pokroić w kostkę Jabłka obrać, pokroić w kostkę Jabłka i dynie wkładamy do garnka, dodajemy (…)

WIĘCEJ >