Domowy dżem z agarem
Domowy dżem z agarem
Przygotowanie
- Owoce oczyszczamy, a następnie umieszczamy na patelni i podgrzewamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
- Dolewamy wrzątek, dodajemy słodzik i mieszamy do momentu rozpuszczenia się
- Dodajemy agar i ponownie mieszamy do momentu, aż się dokładnie rozpuści
- Następnie dżem przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 10 minut we wrzącej wodzie
- Słoiki obracamy dnem do góry i czekamy do ostygnięcia
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dżemów.
Autor
Lista składników
- Jagoda leśna (1000 g)
- Woda (85 ml)
- Stewia mielona (10 g)
- Agar-agar (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.