Domowe mleko kokosowe

Domowe mleko kokosowe
Przygotowanie
- Wiórki kokosowe wrzucamy do wody i gotujemy.
- Gdy woda zacznie wrzeć, wyłączamy i odstawiamy, aby trochę ostygło.
- Następnie blendujemy wszystko ok. 4-5 minut i przelewamy do innego naczynia przez sitko wyłożone gazą/materiałem, po czym zwijamy materiał w kulkę i mocno wyciskamy pozostałości z wiórek.
- Można je ponownie zblendować z dodatkiem wrzątku i powtórzyć proces wyciskania mleka.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Mleko przechowujemy w lodówce. Po pewnym czasie w niskiej temp. na wierzchu zbierze się tłuszcz i stwardnieje. Wystarczy przed użyciem rozbić tę warstwę, wymieszać i podgrzać swoją porcję mleka, tak by znów było jednolite.
Autor
Lista składników
- Woda (2000 ml)
- Wiórki kokosowe (180 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.