Domowe kiełbaski
Domowe kiełbaski
Przygotowanie
- Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
- Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
- Do miski dodajemy mięso, tłuszcz oraz przyprawy (koper, chili i sól) i całość dokładnie mieszamy
- Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 6 godz. (a najlepiej na całą noc)
- Po tym czasie dzielimy mięso na porcję i formujemy kiełbaski
- Rozgrzewamy patelnię grillową
- Kładziemy kiełbaski i smażymy przez ok. 20 minut, co jakiś czas obracając
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Kiełbaski możesz podawać z różnymi dodatkami, np. frytkami i sałatką ze świeżych warzyw oraz z pomidorową salsą.
Autor
Lista składników
- Wołowina mięso mielone (350 g)
- Wieprzowina mięso mielone (350 g)
- Czosnek (10 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Koper (ziele) suszony (6 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
- Chili w proszku (3 g)
- Sól morska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.