Dip z fasoli i awokado
Dip z fasoli i awokado
Przygotowanie
- Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i przenosimy miąższ do miski
- Następnie skrapiamy awokado sokiem z limonki
- Dodajemy tabasco i przyprawy (sól), po czym lekko rozgniatamy i mieszamy składniki widelcem
- Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
- Następnie dodajemy fasolę do miski z awokado
- Zieleninę siekamy i dodajemy do miski z awokado
- Pomidora nacinamy na krzyż i zanurzamy go we wrzącej wodzie na ok. 10 sek.
- Wyciągamy pomidora z wrzącej wody, czekamy kilka sek. i obieramy go ze skórki
- Następnie usuwamy pestki, a miąższ kroimy w kostkę, dodajemy do miski z awokado i całość dokładnie mieszamy
- Dip podajemy z chipsami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dipów.
Autor
Lista składników
- Awokado (280 g)
- Chipsy kukurydziane (bio) (250 g)
- Fasola czerwona z puszki (200 g)
- Pomidor (170 g)
- Sok z limonki (bio) (12 g)
- Kolendra (świeża) (6 g)
- Tabasco (5 g)
- Sól morska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.