Dip serowy
Dip serowy
Przygotowanie
- Do rondla wlewamy mleko i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek
- Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do rondla i doprowadzamy do wrzenia
- Dodajemy sery oraz przyprawy i mieszamy przez ok 1 minutę (do momentu zgęstnienia dipu)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przygotowania dipów.
Dip możesz podać z krakersami, na które znajdziesz przepis w podpiętych, powiązanych.
Autor
Lista składników
- Ser Gorgonzola (170 g)
- Mleko kokosowe (115 ml)
- Ser kozi (60 g)
- Papryka pepperoni czerwona (15 g)
- Czosnek (5 g)
- Cebula granulowana (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.