Deser parfait z miksem owoców
Deser parfait z miksem owoców
Przygotowanie
- Do miski wkładamy durszlak, a na durszlak przenosimy owoce i pozostawiamy do rozmrożenia (sok zachowujemy)
- Do rondla wlewamy odrobinę soku z owoców, dodajemy mąkę oraz cukier i dokładnie mieszamy, po czym podgrzewamy sos na średnim ogniu przez ok. 2-3 minuty, aby zgęstniał
- Dodajemy owoce i dokładnie mieszamy, po czym ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
- Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
- Do pucharków nakładamy zawartość rondla i jogurt, tworząc warstwy i posypujemy deser płatkami migdałowymi
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów.
Autor
Lista składników
- Jogurt kokosowy bez cukru (400 g)
- Jagoda leśna mrożona (100 g)
- Malina mrożona (100 g)
- Jeżyna mrożona (100 g)
- Cukier trzcinowy (20 g)
- Płatki migdałowe (20 g)
- Mąka kukurydziana (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.