Deser jagodowy z jogurtowym sosem
Deser jagodowy z jogurtowym sosem
Przygotowanie
- Do rondla wrzucamy owoce, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 5 minut na dużym ogniu (gotujemy do momentu, aż owoce zmiękną, ale nie stracą kształtu)
- Dodajemy miód i dokładnie mieszamy, a następnie ściągamy rondel z kuchenki i odstawiamy
- Do miski wlewamy jogurt i ekstrakt z wanilii, dosypujemy cukier i całość dokładnie mieszamy, tak aby cukier się rozpuścił
- Owoce nakładamy do misek, polewamy sosem jogurtowym i posypujemy płatkami migdałowymi
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia koktajli.
Autor
Lista składników
- Jagoda leśna (400 g)
- Jogurt naturalny (360 g)
- Mleko kokosowe (250 ml)
- Miód lipowy (48 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.