fbpx
Szukaj
open close

Czosnkowa fasolka szparagowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2307fc9d-80a4-465d-b33e-cccd426fc831
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czosnkowa fasolka szparagowa

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy folią aluminiową
  • Fasolkę szparagową oczyszczamy, odcinamy końcówki i wrzucamy do miski
  • Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do miski z fasolką
  • Do miski z fasolką dolewamy tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i ponownie mieszamy
  • Fasolkę kładziemy na blachę i równomiernie rozkładamy, po czym wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut (pieczemy do momentu, aż strąki będą miękkie i lekko zarumienione)
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Fasolkę podajemy z serem

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem fasolki szparagowej.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa żółta (świeża) (450 g)
  • Ser Parmezan (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Piekarnik, Praska do czosnku, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczony łosoś z fasolką szparagową

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy rybę, skrapiamy sokiem z cytryny (…)

WIĘCEJ >

Fasolka szparagowa z płatkami migdałowymi

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Cebulę (…)

WIĘCEJ >

Kasza z fasolką szparagową, rzodkiewką i pestkami dyni

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 2-3 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie (…)

WIĘCEJ >

Omlet z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, (…)

WIĘCEJ >

Curry z ciecierzycą, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 (…)

WIĘCEJ >