Czosnkowa fasolka szparagowa
Czosnkowa fasolka szparagowa
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
- Blachę wykładamy folią aluminiową
- Fasolkę szparagową oczyszczamy, odcinamy końcówki i wrzucamy do miski
- Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do miski z fasolką
- Do miski z fasolką dolewamy tłuszcz i całość dokładnie mieszamy
- Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i ponownie mieszamy
- Fasolkę kładziemy na blachę i równomiernie rozkładamy, po czym wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut (pieczemy do momentu, aż strąki będą miękkie i lekko zarumienione)
- Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
- Fasolkę podajemy z serem
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem fasolki szparagowej.
Autor
Lista składników
- Fasola szparagowa żółta (świeża) (450 g)
- Ser Parmezan (80 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Czosnek (5 g)
- Sól morska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.