Czipsy z topinambura

Czipsy z topinambura
Przygotowanie
- Obieramy bulwy topinamburu i osuszamy ręcznikiem papierowym
- Kroimy na cienkie plasterki za pomocą noża lub obieraczki
- Do miski wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego roztopionego, dodajemy przyprawy i przesypujemy do miski
- Talarki z topinamburu i przyprawy podrzucamy, aby wszystkie czipsy pokryły się przyprawami
- Blachę do pieczenia wykładamy papierem i układamy nasze czipsy
- Należy uważać, żeby każdy czips leżał osobno, gdyż inaczej nie będzie odpowiednio przypieczony
- Piekarnik ustawiamy na 180 stopni i pieczemy około 7-10 min, w zależności od upodobań
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Topinambur bulwa (350 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Tymianek suszony (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.