Czernina, czarna polewka
Czernina, czarna polewka
Przygotowanie
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
- W garnku rozpuszczamy tłuszcz i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 min
- Zalewamy rosołem
- Wątróbkę i serca kroimy w kostkę i dodajemy do garnka
- Śliwki i morele kroimy w paski i dodajemy do zupy
- Dodajemy rodzynki
- Gotujemy 10 min
- Wyciskamy sok z cytryny do jakiejś miski, dodajemy nabierkę gorącej zupy
- Do miski dodajemy krew i mieszamy
- Zawartość miski powoli wlewamy do zupy
- Gotujemy 5 min na bardzo małym ogniu
- Doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1000 ml)
- Cebula (105 g)
- Kaczka wątróbka (100 g)
- Indyk serce (100 g)
- Kaczka krew (100 ml)
- Morela suszona (90 g)
- Cytryna (80 g)
- Śliwka suszona (60 g)
- Rodzynki (30 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.