fbpx
Szukaj
open close

Czekoladowy pudding z nasion chia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca940f634-615e-457f-be71-4c36fcaa5394
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czekoladowy pudding z nasion chia

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, słoik zakręcamy i potrząsamy nim do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się ze sobą połączą
  • Słoik wkładamy do lodówki na min. 8 godz.
  • Po tym czasie pudding podajemy
  • Wierzch puddingu możemy udekorować ulubionymi owocami i orzechami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia puddingów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (310 ml)
  • Chia – nasiona (40 g)
  • Kakao w proszku (30 g)
  • Syrop klonowy (20 g)
  • Sól morska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Słoik - duży

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pudding waniliowo-pomarańczowy

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160 st. C Kokilki smarujemy tłuszczem W rondlu zagotowujemy wodę Na wrzątek wrzucamy ryż i gotujemy (…)

WIĘCEJ >

Pudding ryżowy z cynamonem

W garnku roztapiamy tłuszcz Dolewamy mleko, dodajemy tłuszcz, sól oraz cynamon mielony, mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy (…)

WIĘCEJ >

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić (…)

WIĘCEJ >

Pudding chia

Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki (…)

WIĘCEJ >

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze (…)

WIĘCEJ >