fbpx
Szukaj
open close

Czekoladowy pudding

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5abd17c2-1b43-4554-a0c5-dd1c0c5a940c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czekoladowy pudding

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Kokilki lekko smarujemy tłuszczem
  • Do miski wsypujemy 2/3 ilości cukru, dodajemy tłuszcz i ucieramy mikserem przez ok. 2-3 minuty, do momentu powstania kremowej masy
  • Do masy wybijamy jaja i dokładnie miksujemy
  • Do osobnej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz połowę kakao i mieszamy
  • Następnie małymi porcjami wsypujemy mieszankę z mąką i wlewamy mleko do utartej masy i całość dokładnie mieszamy na gładką masę
  • Masę wlewamy po równo do kokilek
  • Do dzbanka wsypujemy pozostały cukier i kakao, wlewamy wrzątek i dokładnie mieszamy
  • Następnie przelewamy mieszankę ostrożnie do kokilek z puddingiem
  • Kokilki kładziemy na głęboką formę i wlewamy do niej do połowy wysokości kokilek wodę
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia puddingów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (375 ml)
  • Cukier trzcinowy (300 g)
  • Mąka orkiszowa (300 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Masło (50 g)
  • Kakao w proszku (50 g)
  • Proszek do pieczenia (9 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ryżowy pudding truskawkowy z figą

Do rondla wsypujemy ryż, wlewamy mleko i zagotowujemy (w razie potrzeby dolewamy wodę) Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić (…)

WIĘCEJ >

Pudding chia

Cukier rozpuszczamy w niewielkiej ilości podgrzanego mleka roślinnego. Następnie mieszamy dokładnie osłodzone mleko z pozostałymi składnikami i odstawiamy do lodówki (…)

WIĘCEJ >

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze (…)

WIĘCEJ >

Pudding Chia z musem bananowym

Pudding: Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku – tylko tyle żeby było leciutko ciepłe, jak dla małego dziecka 36.6  Do ciepłego (…)

WIĘCEJ >