fbpx
logo
Szukaj
open close

Czekoladowy budyń jaglany z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c398ebf48-6947-4e3a-9d8f-bf3155b20aa6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Czekoladowy budyń jaglany z owocami

Przygotowanie

  • Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą, zimną wodą
  • Następnie przenosimy kaszę do garnka, dodajemy słodzik i kakao, dolewamy mleko i zaczynamy gotować
  • Gdy kasza się zagotuje – zmniejszamy ogień tak, aby kasza tylko bulgotała i gotujemy przez ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając
  • Gdy kasza wypije cały płyn – ściągamy garnek z kuchenki i dodajemy połamaną czekoladę
  • Zawartość garnka przenosimy do blendera i blendujemy na gładką, jednolitą masę
  • Gotowy budyń przenosimy do pucharków, dekorujemy owocami i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko krowie (625 ml)
  • Kasza jaglana (130 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Borówka (25 g)
  • Malina (25 g)
  • Jeżyna (25 g)
  • Agrest (25 g)
  • Kakao w proszku (20 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek, Pucharki do deserów, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Budyń z nasionami Chia

1/4 ilości mleka wlewamy do rondla i lekko podgrzewamy Następnie ściągamy rondel z kuchenki, dodajemy do niego chia, mieszamy i (…)

WIĘCEJ >

Budyń waniliowy dla alergika

Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i zaczynamy podgrzewać Laskę wanilii przekrajamy wzdłuż na pół i wydłubujemy ziarenka, po (…)

WIĘCEJ >

Budyń z mlekiem roślinnym

3/4 ilości mleka wlewamy do rondla i zagotowujemy Pozostałe mleko i składniki razem dokładnie mieszamy Cały czas mieszając, wlewamy masę (…)

WIĘCEJ >

Budyń z sorgo z truskawkami

Sorgo płuczemy na sitku pod bieżącą wodą, przenosimy do garnka, zalewamy wodą i odkładamy na ok. 8 godz. Po tym (…)

WIĘCEJ >

Kokosowy budyń z pietruszki

Pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy na mleku przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Wyłączamy kuchenkę, dodajemy słodzik, ziarenka (…)

WIĘCEJ >