Czekoladowy budyń bez mleka
Czekoladowy budyń bez mleka
Przygotowanie
- Do rondla wlewamy połowę mleka, dodajemy tłuszcz i podgrzewamy
- Do miski wlewamy drugą połowę mleka, dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy rózgą kuchenną, tak aby nie było grudek
- Następnie cały czas mieszając, wlewamy do rondla zawartość miski i mieszamy do momentu, aż budyń się zagotuję i zgęstnieję
- Gotowy budyń nalewamy do misek
- Opcjonalnie możemy podawać budyń z dodatkiem ulubionych owoców i/lub orzechów
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia budyniów.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (500 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Jajo żółtko (40 g)
- Cukier trzcinowy (30 g)
- Kakao w proszku (30 g)
- Mąka ziemniaczana (24 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.