Czekoladki herbaciane
Czekoladki herbaciane
Przygotowanie
- Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić.
- Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań.
- Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i odstawiamy do lodówki, aż masa będzie twarda.
- Wyjmujemy pralinki z foremek.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Pastę kokosową możemy przygotować sami miksując malakserem wiórki kokosowe na ‘masło’. Jeżeli wiórki nie chcą się zmielić, należy dodawać po łyżce oleju kokosowego nierafinowanego aż masa przestanie stawiać opór.
Autor
Lista składników
- Pasta kokosowa (200 g)
- Ksylitol (6 g)
- Herbata zielona matcha (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.