Czekolada z bakaliami
Czekolada z bakaliami
Przygotowanie
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (w garnku zagotowujemy wodę, czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do miski, a następnie kładziemy miskę nad garnkiem – woda powinna sięgać do 3/4 miski i podgrzewamy, co jakiś czas mieszając, aż czekolada się rozpuści)
- Owoce suszone i orzechy kroimy na mniejsze kawałki
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier wylewamy czekoladę na grubość ok. 4 mm i wtykamy w nią owoce suszone i orzechy
- Gdy czekolada się ostudzi – wkładamy blachę do lodówki, aby zastygła
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Czekolada gorzka (bez mleka) (100 g)
- Morela suszona (10 g)
- Figa suszona (10 g)
- Rodzynki (10 g)
- Orzech makadamia (10 g)
- Orzech nerkowca (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.