Curry z wołowiną i dynią
Curry z wołowiną i dynią
Przygotowanie
- Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy
- Mięso kroimy w cienkie paski
- Orzechy drobno siekamy (zostawiamy odrobinę w całości do dekoracji)
- Na patelnię wlewamy połowę mleka i zagotowujemy
- Dodajemy pastę, sos i cukier, dokładnie mieszamy i gotujemy przez ok. 5 minut
- Dolewamy pozostałe mleko i zagotowujemy
- Dodajemy mięso, zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 5 minut
- Dodajemy orzechy i dynię, mieszamy i ściągamy patelnię z kuchenki
- Danie nakładamy na talerze i dekorujemy orzechami oraz zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia curry.
Do sporządzenia tego przepisu możesz dodatkowo użyć zielonego groszku.
Autor
Lista składników
- Wołowina polędwica (500 g)
- Mleko kokosowe (400 ml)
- Dynia (300 g)
- Orzech ziemny (100 g)
- Pasta curry czerwona (14 g)
- Sos sojowy (10 g)
- Cukier trzcinowy (10 g)
- Kolendra (świeża) (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.