Cukinia zapiekana z boczkiem
Cukinia zapiekana z boczkiem
Przygotowanie
- Cukinię kroimy w poprzek na „łódeczki” i wykrajamy środek.
- Łódeczki z cukinii solimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 st. C.
- Gdy łódeczki są w piekarniku, miąższ z cukinii kroimy w kostkę i podsmażamy z pokrojonym boczkiem na maśle.
- Po 10 minutach dodajemy łyżkę pasty kokosowej i sól do smaku.
- Wyjmujemy łódeczki i wypełniamy je boczkowym farszem.
- Pieczemy przez pół godziny i podajemy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (150 g)
- Boczek wieprzowy (surowy) (90 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Pasta kokosowa (10 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.