Cukinia z łagodnym z farszem
Cukinia z łagodnym z farszem
Przygotowanie
- Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki.
- Każdą kroimy na 4 równej długości kawałki.
- Gniazda nasienne wydrążamy ostrożnie małą łyżeczką i odkładamy do miski.
- Miąższ cukinii siekamy, kiełbasę kroimy w bardzo drobną kostkę.
- Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu. Podsmażamy do zeszklenia posiekaną drobno cebulę.
- Dodajemy kiełbasę, a po chwili smażenia cukinię.
- Przyprawiamy i dusimy, aż cukinia całkiem zmięknie, a sos odparuje.
- Po przestygnięciu, farsz nakładamy małą żyłeczką w wydrążoną cukinię.
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy około 25 minut, aż zmięknie, przewracając w międzyczasie dwukrotnie. Podajemy polane posypane siekaną pietruszką.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam podobne przepisy.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (1200 g)
- Cebula (świeża) (105 g)
- Kiełbasa śląska (85 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Natka pietruszki (świeża) (6 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.