Cukinia w curry z octem
Cukinia w curry z octem
Przygotowanie
- Do garnka wlewamy wodę oraz ocet, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier oraz przyprawy, mieszamy i całość gotujemy przez ok. 1 minutę
- Cukinię kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm
- Na dno słoików wsypujemy gorczycę, układamy plastry cukinii i zalewamy zalewą
- Następnie słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 30 minut (w garnku z wodą)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem cukinii.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (2000 g)
- Woda (1500 ml)
- Cukier trzcinowy (220 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (210 ml)
- Czosnek (20 g)
- Gorczyca – ziarno (10 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Curry w proszku (3 g)
- Liść laurowy (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.